Over JoNa

Wij zijn een groep naturisten-jongeren die ....

Wij zijn een groep naturisten-jongeren die zich specifiek op de twintigers tot dertigers richt. We zijn allemaal lid van één van de naturistenverenigingen uit België en fungeren rechtstreeks onder de vleugels van de Federatie van Belgische Naturisten.  Het aantal deelnemers aan een activiteit schommelt momenteel tussen de 10 en de 20 personen tussen de 18 en de 35 jaar. Koppels met kinderen zijn uiteraard ook meer dan welkom. Minderjarigen dienen wel vergezeld zijn van hun ouders.

Velen hebben het verlangen om de natuur in volle vrijheid te verkennen, om te recreëren in onze meest natuurlijke vorm: naakt. Op naturisme rust sowieso al een taboe, maar zeker voor de jongere generatie is het niet evident om een naturistische activiteit uit te proberen. De drempel is hoog, en die willen wij verlagen.

Helaas zijn er in België momenteel weinig twintigers en dertigers op naturistenterreinen te vinden, terwijl velen wel interesse tonen. Sommigen gingen als kind met hun ouders op naturistische vakanties, maar missen nu leeftijdsgenoten en haken daarom af. Anderen willen het graag proberen maar durven de stap niet zetten. Hier willen wij iets aan doen.

Onze hoofddoelstelling is het naturisme aantrekkelijk maken voor twintigers tot dertigers. Dit doen we door het organiseren van activiteiten zoals het bezoeken van sauna’s, zwembaden, naturistenterreinen, … .

De meeste activiteiten zijn uiteraard naturistisch, al zijn er enkele uitzonderingen zoals een winterwandeling of een etentje/cafébezoek.

Op warme dagen ontmoeten we elkaar op het gezellige naaktstrand van Groede, net over de Nederlandse grens.  Kubb spelen, praten, zwemmen, iets eten, gewoon wat lezen, zonnen … Elke keer opnieuw gezellig. Op mooie dagen worden vaak los van de activiteitenkalender spontaan afspraken gemaakt.

Tijdens de wintermaanden kan je ons vaak in de sauna terugvinden. We zijn een landelijke vereniging, en de locatie van onze saunabezoeken wisselt steeds, zodat het voor iedereen wel eens dichtbij is.

We doen ons best om nieuwe mensen zich welkom te laten voelen. Op elke activiteit is een verantwoordelijke aanwezig om jullie te ontvangen en al snel worden jullie in de groep opgenomen.

We staan achter de volledige betekenis van het woord naturisme, d.w.z. dat we naakt gaan om in volle contact met ons lichaam en de natuur te zijn. We beschouwen naakt als iets natuurlijks waarvoor we ons niet hoeven schamen. Respect voor elkaar en voor de natuur zijn voor ons zeer belangrijk. Iedereen is welkom bij ons, zolang jullie maar met de juiste ingesteldheid en openheid naar ons toe stappen!

Minstens 1 keer per maand wordt een activiteit georganiseerd. Willen jullie er eens bij zijn of willen jullie meer informatie? Neem gerust contact op via het contactformulier of volgend emailadres: info@jongenaturisten.be.

 

De digitale kanalen die Jona momenteel gebruikt: