Over JoNa

Wij zijn een groep naturisten-jongeren die ....

Jona, de jongerenbeweging van de Federatie van Belgische Naturisten.

 

 

Jona groepeert dus de jonge naturisten van Belgie. Onze activiteiten zijn dus hoofdzakelijk voor en door jongeren tot 35 jaar. De kinderen van jonge gezinnen zijn uiteraard ook heel welkom, maar minderjarig moeten steeds vergezeld zijn van hun ouder(s) of voogd.

 

 

Velen hebben het verlangen om de natuur in volle vrijheid te verkennen, om te recreëren in onze meest natuurlijke vorm: naakt. Op naturisme rust sowieso al een taboe, maar zeker voor de jongere generatie is het niet evident om een naturistische activiteit uit te proberen. De drempel is hoog, en die willen wij verlagen.

 

Helaas zijn er in België momenteel weinig twintigers en dertigers op naturistenterreinen te vinden, terwijl velen wel interesse tonen. Sommigen gingen als kind met hun ouders op naturistische vakanties, maar missen nu leeftijdsgenoten en haken daarom af. Anderen willen het graag proberen maar durven de stap niet zetten. Hier willen wij iets aan doen.

 

Onze belangrijkste zorg is om naturistenrecreatie aantrekkelijker te maken voor jongeren door groepsactiviteiten onder jongeren te organiseren.

Zowel in de zomer, als in de winter organiseren we activiteiten. Bekijk regelmatig onze kalender zodat je niets mist.

Volg ons ook op Facebook, soms organiseren we Extra’s-activiteiten (buiten de “officiële” kalender)

JONA is een nationale organisatie, we streven ernaar om regelmatig van activiteit en streek te veranderen, zodat iedereen kan deelnemen zonder lange reizen te hoeven maken.

 

We doen ons best om nieuwe leden zich snel thuis te laten voelen … Een medewerker is aanwezig bij elke activiteit om hen te verwelkomen en hen te helpen integreren in de groep. Omdat het belangrijk voor je is om te weten wie je kunt vertrouwen, is hier een deel van het Team JONA op de foto.

 

 

We zien het woord ‘naturisme’ in zijn breedste definitie, wat wil zeggen dat het naakt-zijn met elkaar helpt om het zelfrespect te herwinnen, dat van anderen en dat van de omgeving. We beschouwen naaktheid als een natuurlijke staat die niet beschamend is en waar bescheidenheid geen plaats heeft. Degene die deze gemoedstoestand deelt, is welkom.

Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan een van hen of voor meer informatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@jongenaturisten.be.

 

De digitale kanalen die Jona momenteel gebruikt: