Vragen over Naturisme

Samen rustig en ongestoord genieten ....

Wat is naturisme?

Samen rustig en ongestoord genieten van vrijheid, vrolijkheid en de frisse bries op je huid. Geen gedoe met natte badkleding op je blote lijf. Gewoon streeploos bruin worden. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, welke religie je hebt, of je dik of dun, jong of oud, donker of licht van huidskleur bent. Een plek waar je respect hebt voor elkaar ongeacht iemands achtergrond. Wederzijds respect en respect voor de natuur en het milieu staan hoog in ons vaandel.

 

Waarom naakt recreëren?

We worden bloot geboren. Bloot voelt heerlijk vrij. Wat is er dan natuurlijker dan bloot recreëren op het strand of op een terrein en om gewoon een duik te nemen in een zwembad of zee. Geen gedoe met natte badkleding, geen gesleur met kleding naar de douchehokjes. Blootgewoon genieten van de zon over je gehele lichaam. Streeploos bruin worden. Even lekker onthaasten. Weg van de drukte van elke dag.

 

De eerste keer bloot

De eerste keer bloot is altijd een beetje eng of vreemd. Vaak hebben mensen die naar een naaktstrand of een camping gaan al eens de sauna bezocht. Daar is iedereen bloot en kijkt niemand er raar van op als je dat ook bent. Natuurlijk, de eerste keer zul je even moeten wennen. Maar dat gaat snel omdat iedereen om je heen ook naakt is. Je voelt je eerder bekeken als je wel badkleding aanhebt.

 

Naturisme en seksualiteit

Naturisme en naaktrecreatie hebben niets met seksualiteit te maken. Omdat iedereen bloot is, is iedereen gelijk. Het bloot recreëren is op naaktstranden, naturistenterreinen en in sauna’s net zo normaal als in bad of onder de douche gaan. Natuurlijk speelt seksualiteit bij iedereen een rol maar niet in het openbaar op de naaktstranden of naturistenterreinen. De houding ten opzichte van seksualiteit is op een naturistenterrein of naaktstrand niet anders dan op een textielcamping of textielstrand.

 

Ben je geïnteresseerd, maar vind je het idee van naaktrecreatie maar wat griezelig? Geen nood, je zal ervan versteld staan hoe snel het went, en al snel zal je willen dat je het al veel vroeger had leren ervaren.

Zit je toch met diverse vragen over het naturisme, dan hebben wij hieronder een paar links verzameld die de moeite waard zijn om eens te lezen, en die een mooi beeld geven van het naturisme:

  • What is nudism: Een kort engelstalig filmpje van de Young Naturists America, waarin onze ideeën mooi worden weergegeven.
  • Veel gestelde vragen over naturisme: Op deze pagina kan je het antwoord vinden op diverse vragen die vele mensen zich stellen bij het naturisme. Zit je met bepaalde vragen, kijk dan zeker eens hier of ze er niet tussen staat.
  • De geheimen van een naturist: Wie zijn eigenlijk die naturisten? Waar vind je ze? Waarom doen ze het? Deze website geeft een mooi antwoord op deze vragen.